iStock_000014746390XSmall

3 nødder der sammenlignes

Selv om nøddernes fedt er af den sunde slags, skal du alligevel passe på. I nogle undersøgelser har man fundet positive effekter af at spise nødder, hvis det daglige indtag lå på omkring 65g. valnødder, 85g. jordnødder eller 100g. mandler. Så et indtag på mellem 50g. og 100g. nødder om dagen, vil være ok.

Herunder sammenlignes 3 nødder, som er meget populære. Som du kan læse er der flere fordele at hente ved dem alle sammen.

Mandler – Supersund slankesnack
Disse er for dig, der søger et sundt slanke-mellem-måltid.

Mandler bugner af E-vitamin, som er med til at styrke immunforsvaret. Yderligere har de også et højt indhold af jern, magnesium og kostfibre. Fibrene mætter og gavner fordøjelsen og kan dermed have en slankende effekt. Undersøgelser viser, at mandler kan fremme et vægttab.

Pr. 100g. indeholder mandler følgende:

Energi: 527 kcal

Protein: 20,5g

Fedt: 39,1g

Kulhydrat: 29,5g

Kostfibre: 9,2g

E-vitamin: 24 mg

Magnesium: 265 mg

Jern: 4,5 mg

Paranødder – En unik selenkilde
Disse er for dig, der vil beskytte dit hjerte

Det enorme selenindhold er unikt for paranødden. Sporstoffet er en
kraftig antioxidant, der blandt andet kan beskytte mod hjerte-kar-sygdomme.

Pr. 100g. indeholder paranødder følgende:

Energi: 678 kcal

Protein: 15,0g

Fedt: 65g

Kulhydrat: 13,8g

Kostfibre: 5,3g

Thiamin: 1,13 mg

Magnesium: 357 mg

Selen: 103 mg

Kokosnød – fremmer fordøjelsen
Relevante for dig, der gerne vil have gang i fordøjelsen

Kokosnødden er en god kilde til kostfibre, der fremmer fordøjelsen, og det høje fiberindhold overtrumfer indholdet af mættet fedt.

Pr. 100 g. indeholder kokosnødder følgende:

Energi: 370 kcal

Protein: 4,4 g

Fedt: 36,5 g

Kulhydrat: 14,9 g

Kostfibre: 14,0 g

Jern: 1,8 mg

Drop de ristede og saltede

Nødder er sundest i deres naturlige udgave, så spar på nødder, der er saltede og olieristede, honningristede, glaserede eller på anden måde forarbejdede. Dermed skifter
nødderne nemlig karakter og kan ændre sig til usunde snacks.

  • Olieristede: Øger fedtindholdet med 15-20 %, mens vitamin- og mineralindholdet stort set er upåvirket.
  • Saltede: Saltningen øger saltindholdet fra næsten ingenting til omkring 1g. pr. 100g. saltede nødder, svarende til ca.20 % af det maksimale daglige indtag.
  • Honningristede: Øger frem for alt sukkerindholdet, fordi nødderne omsluttes af en honningglasur.
  • Chokoladeovertrukne: Bidrager med kedelige fedtstoffer og sukker. Det koster en del på sundhedskontoen.