Archive for the ‘Salater’ Category

quinoa-large-850x400

Let vegetarret med Quiona

Her i sommervarmen kan man opleve en øget trang til lettere retter. Denne ret er simpel og let at lave, kan benyttes som frokost såvel som aftensmad. Det kan være til gavn for vores sundhed at vi til tider prøver at leve mere vegetarisk, dette giver vores fordøjelse en lille pause fra hårdtnedbrydelige fødevarer som […]

Her i sommervarmen kan man opleve en øget trang til lettere retter. Denne ret er simpel og let at lave, kan benyttes som frokost såvel som aftensmad.
Det kan være til gavn for vores sundhed at vi til tider prøver at leve mere vegetarisk, dette giver vores fordøjelse en lille pause fra hårdtnedbrydelige fødevarer som fx. Kød.

Ingredienser:

1 dl. Quiona
2 dl. Vand
1/2 stk. Avocado
6-8 Buketter Broccoli
1 Håndfuld Persille
1 Fintrevet Gulerod
Salt og peber

Start med at koge Quinoaen med vandet, når det er færdigkogt tilsættes resten af ingredienserne. Broccolien kan være rå eller dampet, alt efter smag og behag.

TIP! Du kan med fordel tilsætte lidt citronsaft til retten, hvis du har den med til frokost, dette kan hjælpe mod at avocadoen bliver brun.

QuinoaEggSalad_MBG_850x400-850x400

Let og lækker salat med Quiona og æg.

Ingredienser til salaten: 1 dl. quiona 2 stk. hårdkogt æg 1/2 stk. avocado 3 stk. cherrytomater 1 håndfuld spinatblade Start med at kog 1 dl. quionoa med 2 dl. vand i en gryde i ca. 20 min. Når quionaen er færdigkogt, sættes det på køl. Kog også æggende til de er hårdkogte, og skyld dem […]

Ingredienser til salaten:

1 dl. quiona
2 stk. hårdkogt æg
1/2 stk. avocado
3 stk. cherrytomater
1 håndfuld spinatblade

Start med at kog 1 dl. quionoa med 2 dl. vand i en gryde i ca. 20 min. Når quionaen er færdigkogt, sættes det på køl. Kog også æggende til de er hårdkogte, og skyld dem med kold vand, og sæt dem på køl.
Imens skærer du tomaterne og avocadoen og blander sammen med spinat, tilsidst tilsætter du den færdigkogte quiona samt æggene, og voila en lækker og hurtig salat.

GreenGoddessSaladDressing-850x400

Grøn salatdressing

Denne dressing er rigtig lækker og kan bruges både som dressing til din salat eller som dip til dine grøntsagsstænger. Opskriften giver ca. 270 gram (2,5 dl.) dressing. 1/2 stk. avocado 2 spsk. citronsaft 1 stk. fed hvidløg 1 dl. finthakket persille 2 stk. skalotteløg 1 spsk. sesamolie 1/2 tsk. hav/urtesalt 2 stk. udblødte dadler […]

Denne dressing er rigtig lækker og kan bruges både som dressing til din salat eller som dip til dine grøntsagsstænger. Opskriften giver ca. 270 gram (2,5 dl.) dressing.

1/2 stk. avocado
2 spsk. citronsaft
1 stk. fed hvidløg
1 dl. finthakket persille
2 stk. skalotteløg
1 spsk. sesamolie
1/2 tsk. hav/urtesalt
2 stk. udblødte dadler
1/2 spsk. ingefærd (skrællet)
175 ml. vand

Lad dadlerne stå i blød natten over, før du laver dressingen.
Blend aloe ingredienserne sammen i en blender indtil du får en blød og glat konsistens.

iStock_000015430103XSmall

Quinoasalat

Ingredienserne svarer til 1 person. 1 dl. quinoa 2 dl. vand 1 stk peberfrugt 1/2 stk avocado 1/4 stk rødløg 1 spsk olivenolie Start med at koge quiona i vand i ca. 15-20 min. Køl quinoaen af når den er færdigkogt. Tilsæt resten af ingredienserne til quinoaen og smag til med salt og peber. Quinoa […]

Ingredienserne svarer til 1 person.

1 dl. quinoa
2 dl. vand
1 stk peberfrugt
1/2 stk avocado
1/4 stk rødløg
1 spsk olivenolie

Start med at koge quiona i vand i ca. 15-20 min. Køl quinoaen af når den er færdigkogt.

Tilsæt resten af ingredienserne til quinoaen og smag til med salt og peber.

Quinoa er fyldt med proteiner og egner sig rigtig godt som tilbehør til salat.

Gulderodssalat

Gulerodssalat

Ingredienser 2 stk Gulerødder 2 stk Rød grapefrugt 1 håndfuld Persille 15 stk Mandler 1 knsp Salt 1 knsp Peber Sådan gør du: Gulerødderne skrælles og rives på et mandolin-jern. Grapefrugterne skæres fri fra skrællen og bådene skæres fra af hinderne. Persillen nippes fra stilkene og mandlerne hakkes groft. Det hele blandes i en dyb […]

Ingredienser

2 stk Gulerødder
2 stk Rød grapefrugt
1 håndfuld Persille
15 stk Mandler
1 knsp Salt
1 knsp Peber

Sådan gør du:

Gulerødderne skrælles og rives på et mandolin-jern. Grapefrugterne skæres fri fra skrællen og bådene skæres fra af hinderne.

Persillen nippes fra stilkene og mandlerne hakkes groft.

Det hele blandes i en dyb skål og anrettes på tallerken.

 

For at få maksimalt ud af din detox periode anbefaler vi dig at købe et detox-kit samt se på nogle af de andre produkter som vil gavne din detox periode her.